Czytając to forum przypomniałam sobie o wielu bajkach/filmach z dzieciństwa. Dziekuje

Serial raczej produkcji polskiej, leciał chyba w wakacje na początku lat osiemdziesiątych. Pamiętam go jako czarno-biały ale nie wiem czy nie wynikało to z tego że chyba jeszcze wtedy nie mielismy kolorowego tv

Serial opowiadał o przygodach dwóch chłopaków i dziewczyny. Wydaje mi się, że na początku traktowali ją z rezerwą i dopiero stopniowo sie do niej przekonywali. Jeden z tych chłopaków miał dłuższe, jasne, kręcone włosy, drugi był chyba ciemny. Dziewczyny nie pamiętam.
Z całego serialu utkwiły mi w głowie tylko dwa okruchy:
1. Chłopcy i dziewczyna brali udział w jakimś rajdzie samochodowym (?) jako widzowie (?) i którys z kierowców miał wypadek. Potrzebna mu była rzadka grupa krwi AB Rh - i oni w jakis sposób pomogli ja zdobyć.
2. Ten blondyn z kręconymi włosami czymś się zaraził (?) i musiał zostać zaszczepiony. Po całym zabiegu wybiegł z gabinetu ze strzykawką tkwiącą wciąż w ... ehem ... dolnej części pleców (tak, to jedno z tych traumatycznych przeżyć z dzieciństwa, ten obrazek prześladował mnie zawsze jak szłam do lekarza

Czy ktoś wie o jaki serial mi chodzi? Brat i znajomi go nie pamiętają, zaczynam sie zastanawiać czy go sobie nie wymyśliłam albo czy nie pomieszałam róznych wspomnień.
Aha, tytuł kojarzy mi się tak jak w temacie - coś o dwóch chłopakach i dziewczynie.