Blade?wilma pisze:No i byłam wczoraj w Empiku ,ksiązkę oglądałam i kupiłam,ilustracje trochę blade,ale nic toDokupiłam jeszcze wiersze Tuwima z ilustracjami Olgi Siemaszko takie same jakie miałam kiedyś.

Moderatorzy: Robi, biały_delfin
No to idę zareklamowaćElle pisze:Blade?wilma pisze:No i byłam wczoraj w Empiku ,ksiązkę oglądałam i kupiłam,ilustracje trochę blade,ale nic toDokupiłam jeszcze wiersze Tuwima z ilustracjami Olgi Siemaszko takie same jakie miałam kiedyś.
Moje mają żywe kolory.
I znowu po przejrzeniu wykazu tytułów, coś sobie przypomniałem. O "Bajce ze znakiem zapytania" już pisałem, a o stolarzu to oczywiście "Dla Piotrusiów i dla Piotrów". Miałem też "Chłopca z okręcikiem", chyba jedna z bardziej propagandowych książeczek z serii (aż czerwono w niej było od pierwszomajowych sztandarów).Geo Dutour pisze:Przypomnę o książeczkach o stolarzu i jego szafach, stołach z rękami i nogami oraz o chłopcu który trafił do jakiejś krainy komputerów z taśmami perforowanymi.
Strona już nie działa, ale tutaj można znaleźć kolekcję wierszyków z ilustracjami i biografią autora:biały_delfin pisze:Natuś-77, dziekisam ten temat zakładałem, nie ma to jak sczyt roztargnienia
![]()
vanilia100, tu masz więcej o hardcorowych wierszykach pana Henricha Hoffmana
http://www.republikadzieci.org/literathoff.htm